• hout recycling

ARM Afval Recycling Maastricht neemt uw hout in voor recycling

Hout dat je aanbiedt voor recycling is onder te verdelen in drie categorieën: A-hout, B-hout en C-hout. Deze soorten nemen wij alle drie in bij ARM Afval Recycling Maastricht. Wij verwerken het snel tot nieuw hout en biobrandstof. Heeft u een grote hoeveelheid? Met onze containerservice halen wij het voor u op.

GROTE PARTIJ? HUUR EEN HOUTCONTAINER!

A-hout

Deze categorie bestaat uit massief, onbehandeld sloophout van relatief hoge kwaliteit. Het kan gaan over pallets en kisten. Hier zitten geen gifstoffen in zoals impregneermiddel of lijm.

A-hout wordt vaak gebruikt om nieuw verpakkingsmateriaal van te maken. Ook wordt het omgewerkt tot andere soorten constructiehout, zoals spaanplaat. Dit type afvalhout kan bovendien worden ingezet voor biogasbrandstof productie en houtskool voor de barbecue.

B-hout

Dit type bestaat uit spaanplaat, vezelhout, hardboard, triplex en multiplex, geschilderd hout en ramen en deuren ontdaan van glas. Ook niet-geïmpregneerd houtafval valt hieronder.

B-hout wordt tot kleine snippers verwerkt. Voorwerpen van andere materialen worden eruit verwijderd. Daarna wordt het verwerkt tot andere soorten hout, zoals spaanplaat.

C-hout

Dit type omvat alle geïmpregneerde houtvarianten, zoals hout gebruikt in tuinpalen, bielzen en schuttinghout. Dit hout is zo behandeld dat het door de natuur moeilijk af te breken is. Het bevat giftige chemische verbindingen met koper, chroom en arseen. Het wordt over het algemeen gebruikt als brandstof voor energieopwekking in energiecentrales die dit op een gecontroleerde en veilige manier kunnen verwerken.

ARM Afval Recycling Maastricht
Sandersweg 194 
6219NW Maastricht

KvK: 64221199

Btw: NL85.5572.14B01

Bank nr.: NL60RABO0306684

Contactgegevens

 043 - 343 33 90

 info@afvalrecyclingmaastricht.nl

Recycling is duurzaam, kom naar 

Afval Recycling Maastricht.

Openingstijden:

Maandag 07:30 - 17:00

Dinsdag 07:30 - 17:00

Woensdag 07:30 - 17:00

Donderdag 07:30 - 17:00

Vrijdag 07:30 - 17:00

Zaterdag Gesloten

Zondag Gesloten