Afval Recycling Maastricht neemt uw hout in voor recycling

Hout dat je aanbiedt voor recycling is onder te verdelen in 3 categorieën: A-hout, B-hout en C-hout. Deze soorten nemen wij alle 3 in bij ARM Afval Recycling Maastricht. Wij verwerken het snel tot nieuw hout en biobrandstof. Heeft u een grote hoeveelhied? Met onze containerservice  halen wij het voor u op. 

U kunt uw puin storten bij Afval Recycling Maastricht

A-hout

Deze categorie bestaat uit massief, onbehandeld sloophout van relatief hoge kwaliteit. Het kan gaan over pallets en kisten. Hier zitten geen gifstoffen in zoals impregneermiddel of lijm.

A-hout wordt vaak gebruikt om nieuw verpakkingsmateriaal van te maken. Ook wordt het omgewerkt tot andere soorten constructiehout, zoals spaanplaat. Dit type afvalhout kan bovendien worden ingezet voor biogasbrandstofproductie en houtskool voor de barbecue.

Afval Recycling Maastricht is uw stortplek voor schoon dakleer

B-hout

Dit type bestaat uit spaanplaat, vezelhout, hardboard, triplex en multiplex, geschilderd hout en ramen en deuren ontdaan van glas. Ook niet-geïmpregneerd houtafval valt hieronder.

B-hout wordt tot kleine snippers verwerkt. Voorwerpen van andere materialen worden eruit verwijderd. Daarna wordt het verwerkt tot andere soorten hout, zoals spaanplaat.

Neem contact op

Houtrecycling en -inname

C-hout

Dit type omvat alle geïmpregneerde houtvarianten, zoals hout gebruikt in tuinpalen, bielzen en schuttinghout. Dit hout is zo behandeld dat het door de natuur moeilijk af te breken is. Het bevat giftige chemische verbindingen met koper, chroom en arseen. Het wordt over het algemeen gebruikt als brandstof voor energieopwekking in energiecentrales die dit op een gecontroleerde en veilige manier kunnen verwerken.

Lever uw C-hout in